06-52314686

info@wonderwoordenwinkel.nl

Leerkrachten

Leerkrachten Empel

 

Leerkrachten zijn vaak veel tijd en energie kwijt aan het blussen van brandjes en oplossen van conflicten: tijd die ze liever aan andere dingen zou besteden.

 

Het is vaak lastig om in de complexiteit van sommige situaties een oplossing te vinden die voor alle kinderen rechtvaardig voelt. Met de gezamenlijke taal die kinderen in de programma’s van de wonderwoordenwinkel leren kun je als leerkracht de kinderen helpen zelf hun problemen op te lossen, zonder dat je daar zelf politie-agent of rechter in hoeft te spelen. Het op deze manier helpen van de kinderen zorgt er bovendien voor dat ze gemotiveerd raken om het voortaan zelf te doen, zonder dat ze daar altijd de juf of meester voor nodig hebben.

 

Bij de groepsbijeenkomst met de kinderen zijn ook de leerkrachten aanwezig en zij krijgen materialen mee om in de klas mee te werken. Na de groepsbijeenkomst is er ook een leerkrachtbijeenkomst waarbij de leerkrachten meer achtergronden krijgen om de gezamenlijke taal die de kinderen hebben geleerd in de klas levend te houden.

 

Voor leerkrachten die zsm aan de slag willen met de sociale veiligheid in hun klas:

Download hier een gratis proefles

 

 

 

 Sorry